28 Ekim 2010 Perşembe

Vista Oturum Şifremi Unuttum, Ne Yapmam Gerek ?

Bir çoğumuzun muhakkak karşılaştığı bir sorundur, aslında bir sorun değilde bizim biraz unutkan olmamızdan kaynaklanır bu durum :)
Eğer işletim sistemi olarak Vista kullanıyorsak, PC deki sadece tek bir admin oturumu varsa ve bu oturuma ait şifreyi unuttuysak 2 alternatifimiz var, ya format yada aşağıda yazacağım yöntem :)

Öncelikle bu durumu aşmak için bir programa ihiyacımız olacak, Hiren's BootCD 8.9 ücretsiz olarak yayınlanan bu programı http://www.programkap.com/hiren_s_bootcd_8.9.html adresinden indiriyoruz.

Program genel olarak tüm bakım onarım ve düzenleme işlemlerini yapar, tüm dosya sistemlerinde sorunsuzca çalışır, dosya yedekleme, format, dosya biçimlendirme, bölümlendirme, dosya kurtarma, donanım tarama, yeniden disk boyutlandırma vb. gibi onlarca işlemi kolayca yapmayı sağlar ancak bu saydıklarımın tamamı orta ve üst düzey kullanıcılar içindir :)
Bizim bu noktada ilgilendiğimiz şey sadece şifremizi sıfırlamak olucak.

Verdiğim linkten dosyayı farklı bir bilgisayarda indiriyoruz boyutu 69 Mb biraz beklemek gerekir :)
Program indikten sonra ISO formatında olan dosyamızı, Nero yada benzeri bir kalıp yazıcı ile CDye yazdırmamız gerekiyor.
CD içersindeki boot özelliği sayesinde şifremizi sıfırlamada yardımcı olacak.
CD yi bilgisayarımıza taktıktan sonra baştan başlatıyoruz ve Bilgisayarınızda CD rom 1st boot olarak ayarlı ise otomatik olarak programımız başlıyor ( değilse bu konu hakkında artık bilgisayarcıdan yardım alın yada diğer yazılarımı bekleyin :))
Otomatik olarak boot olan CD ile açılan programda ilk etapda Password Recovery kısmını seçiyoruz.
Daha sonra Vista olan bölümü seçerek işlemlere başlıyoruz.
Önünüze gelen uyarılar pekde mühim olmayan uyarılar olduğu için enter ile savuşturuyoruz bu soruları :)
Önümüze gelen ekranda işletim sisteminin hangi diskte kurulu olduğunu sorucak, eğer diskiniz bölünmüş ise yada farklı HDD ler var ise 1 den fazla seçecek olacaktır, sizin işletim sisteminiz hangi sürücüde ise onun yanında bulunan Ramakım basarak Enter tuşuna basın.
Daha sonra tüm oturumlar önünüzde listelenecektir, bilgisayarınızda oluşturduğunuz tüm oturumlar önünüze geldiğinde, şifresini silmek istediğiniz, unuttuğunuz oturum hangisi ise onun yanındaki rakamı girerek tekrar Enter tuşuna basın.
Bu işlemi yaptıktan sonra PC restart atıcak ve baştan başlayacak, CD yi çıkartarak yola devam edin ve ta taaaam artık şifresiz olarak oturum açabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder