26 Ekim 2010 Salı

ADSL Şifremi Unuttum, Ne Yapmam Gerek ?


Adsl şifremiz bir çoğumuzun aklında tutmadığı, 1 kez modeme girdikten sonra işimizin bittiği bir şifredir, aslında TTNet tarafından bu şifre standart olarak 123456 olarak belirlenir, eğer siz bir değişiklik yapmadıysanız yada özel olarak "şifrem bu olsun" demediyseniz şifreniz 123456 dır.

Ancak bu şekilde değilse bunu öğrenmenin 2 farklı yolu var;

Kullandığımız modeme göre USB yada Ethernet/Wireless modemlerde,
Modemin yönetim konsoluna girilir. Kullanıcı adı ve şifre ayarlarının olduğu yerde zaten kullanıcı adı açık seçik görülür. Fakat şifre "****" veya "...." şeklinde olur. Bu şifreyi görebilmek için "123 password recovery" tarzı programlar kullanabilirsiniz. 
USB modem:Denetim masasındaki Ağ Bağlantısı ayarlarından, ADSL için çevirmeli bağlantı vardır. Tabii ki burada da Kullanıcı adı ve şifre. Az önce bahsettiğim "123 Password Recovery" gibi programlarla buradaki şifreyi görebilirsiniz


Her 2 şekildede şifrenin görülememesi halinde tek seçenek vardır, 444 0 375 Adsl Müşteri Hizmetlerini arayarak, hat sahibinin kişisel bilgileri verilerek kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi, aynı zamanda Adsl hizmet numaranızıda öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder