1 Ocak 2011 Cumartesi

TTNet Şifre Değiştirme


Merhaba, bu yazımda TTNet ADSL şifrenizi nasıl ve nereden değiştiriceğinize dair genel bilgilendirme yapacağım.


Kısaca TTNet şifrenizden bahsedecek olursak; TTNet adsl kullanıcı adınız ve şifreniz size özeldir, yani başkasının bu kullanıcı adı ve şifresini öğrenmesi durumunda, size ait bilgilerle internete girmesi İMKANSIZDIR ! Ancak genede kullanım alanı her geçen gün yaygınlaştığı için genede önlem almak gerekli. Bu bilgileri alan birisi, hattın kime ait olduğunu görebilir, sizin adınıza TTMail e-posta hesabı açabilir, TTNet Wi-Fi hakkınızı kullanabilir ve TTNetin diğer hizmetlerini sizin izniniz olmadan kullanabilir. Bu gibi riskleri göz önünde bulundurduğumuzda TTNet şifrenizin aslında önemli bir şifre olduğunu da söyleyebiliriz.


Adsl kullanıcı adını değiştirmek internet üzerinden olanaksızdır, Adsl kullanıcı adınızı sadece bağlı olduğunuz Telekom Müdürlüğüne hat sahibi olan kişi yada vekaleti olan kişi bizzat gidip başvurarak değiştirebilir. Ancak Adsl şifrenizi internet üzerinden değiştirmek mümkün. Hemen nasıl yapılacağını resimli olarak kısaca anlatacağım.
Öncelikle işlemleri yapacağımız sayfaya geliyoruz.

http://adslkota.ttnet.com.tr/adslkota/login_tr.jsp" target="_blank">
Bu sayfaya geldikten sonra adsl kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip aşağıdaki güvenlik kodunuda girerek giriş yapmanız gerekli. ( kullanıcı adını zayarken sonuna @ttnet eklemeyi unutmayın )
Not: Eğer adsl kullanıcı adı yada şifrenizi hatırlamıyorsanız, adsl şifremi unuttum konusunu okuyarak yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.


Giriş yaptıktan sonra önünüze aşağıdaki resimde olduğu gibi bir sözleşme metni gelicek

Resimde görüldüğü gibi siyah çerçevedeki Devam butonuna basarak sözleşme metnini onaylamış oluyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra "Onayladığınız için teşekkür ederiz. Menüden istediğiniz işleme ulaşabilirsiniz" şeklinde bir uyarı gelicek. Bu uyarıdan sonra sayfanın üst kısmındaki Şifre İşlemleri kısmının üzerine gelip Şifre Değiştirme  seçeneğini tıklayarak gerekli sayfaa ulaşıyoruz.
Yeni açılan sayfada ilgili alanlara, eski şifre kısmına mevcut şifrenizi ve alttaki diğer 2 kutucuğa ayrı ayrı yeni şifrenizi yazarak Kaydet butonuna basmanız halinde artık yeni adsl şifrenizi belirlemiş oluyorsunuz .
Hatırlatma: TTNet sayfasında da belirtildiği gibi, adsl şifrenizi değiştirmeniz halinde yeni şifrenizi modeminize uygulamazsanız internet erişimini sağlayamazsınız. Adsl modemlerle ilgili olarak mevcut modemlerin bilgilerine site üzerinden arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder