12 Aralık 2010 Pazar

AirTies RT-102 Modem Kurulumu

AirTies RT-102 Kolay Kurulum CD’si ile Ayarlar

AirTies ADSL Hizmet Programı, AirTies RT-102’nin ADSL ayarlarını kolaylıkla yapabilmenizi sağlar.



AirTies RT-102’nin kablo bağlantılarını tamamladıktan sonra kutusundan çıkan kurulum CD’sini CD sürücünüze yerleştirin. Program otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır. Eğer program otomatik olarak başlamazsa CD’deki “kurulum.exe” dosyasını çalıştırmanız gerekmektedir.



1. Karşınıza gelen ekranda RT-102 ürününün altındaki “KUR” tuşuna bastığınızda modeminizin kutusundan çıkacak ekipman ve modeminizin bağlantılarının nasıl yapılacağını anlatan bir animasyon (canlandırma) izleyeceksiniz. Animasyondaki adımları takip ederek modeminizin bağlantılarını tekrar gözden geçiriniz. Bağlantıları anlatan animasyonu geçmek için sağ üst köşedeki “Kur” linkine tıklayabilirsiniz.


2. Bağlantıları anlatan animasyon (canlandırma) bittiğinde “KURULUMA GEÇ” düğmesine tıklayınız.




3. Açılan “Kurulum – AirTies ADSL Hizmet Programı” başlıklı ekranda “İleri>” düğmesine tıklayınız.




4. Açılan pencerede;



“Müşteri Bilgisi” bölümüne:

• Adınızı ve soyadınızı,

• ADSL hattınızın bağlı olduğu telefon numaranızı (alan koduyla birlikte) ve

• e-posta adresinizi;



“ADSL Kullanıcı Bilgisi” bölümüne

• Kullanıcı adınızı (Türk Telekom kullanıcı adı için @ttnet eklemeyi unutmayınız, örneğin: airties@ttnet) ve

• ADSL şifrenizi giriniz.

• “Protokol” için seçili olan “PPPoA” Türk Telekom’un çoğu bölgesinde geçerlidir. Ancak ADSL bağlantısı sağlayamazsanız ADSL servis sağlayıcınıza danışınız. Bölgeniz için bu değerin “PPPoE” olması gerekiyor olabilir. İlerlemek için “Kaydet” tuşuna basınız.




5. Kullanıcı adınız ve şifreniz doğru ise bilgisayar-modem ve modem-Internet bağlantılarınız sağlanacaktır. “Durum” tuşuna bastığınızda bunu grafiksel olarak da görebilirsiniz.




Bağlantılarınız doğru ise RT-102’nin ön panelindeki ADSL ve İnternet ışıkları da sürekli yeşil yanacaktır.



AirTies RT-102’nin kurulum ayarları tamamlanmıştır. İnternet bağlantınız üzerinden veri alışverişi oldukça RT-102’nin üzerindeki İnternet ışığı yanıp sönecektir.

AirTies RT-102 WEB ARAYÜZÜ KURULUMU

Bilgisayarınıda bulunan herhangi bir web tarayıcısı ile cihaza erişip gerekli ayarları yapabilirsiniz. (Internet Explorer veya Netscape Navigator) Yazılım ayarlarını yapmadan önce RT-102'nin güç adaptörünü prize takınız ve cihazın kutusundan çıkan Ethernet kablosu ile bilgisayarınızın Ethernet çıkışını RT-102'nin arka panelindeki Ethernet çıkışına bağlayınız. Cihazın yüklemesi için 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarınızı çalıştırınız.

Adım 1:
Bilgisayarınızda Internet Explorer ya da Netscape programını çalıştırın.

Adım 2:
Adres kısmına cihazınızın IP adresi olan 192.168.2.1 adresini girin.



Adım 3:
Karşınıza cihazın web arayüzü gelecektir. Kullanıcı adı ve şifreyi boş geçerek GİRİŞ i tıklayınız. Eğer bağlantı sağlanamıyorsa bilgisayarınızın ayarları daha önceden değiştirilmiş olabilir. Bu dökümanın 6'ıncı bölümü olan Sorunların giderilmesi kısmındaki ilk problemin çözümünde anlatılan TCP/IP ayarlarını tamamladıktan sonra RT-102'nin ayarlarını yapabilirsiniz.


Adım 4:
Karşınıza gelen ekranın sol üst köşesindeki KOLAY KURULUM'u tıklayınız. ADSL hattınızı taktığınızı kontrol etmenizi söyleyen ekran gelecektir. Kuruluma devam etmek için SONRAKİ SAYFA'yı tıklayınız.

Adım 5:
Cihazınız, ön tanımlı olarak size sunulduğu için, bu sayfada gördüğünüz bilgiler Turk Telekom'un ADSL ağına uygun olarak ayarlanmıştır. Eğer ADSL servisiniz Türk Telekom'dan sağlanıyorsa sadece kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterlidir. Eğer farkı bir kuruluş ise Protokol, Enkapsülasyon, VPI/VCI, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri Servis sağlayıcınızdan öğrenip buraya girmeniz gerekmektedir.




Adım 6:
Doğrula sayfasında yapılan ayarları görebilirsiniz. SONRAKİ SAYFA yı tıklayıp yaptığınız değişikliklerin kaydedilmesini sağlayınız.

Tebrikler!
Kurulum ayarlarını tamamladınız. RT-102'nin ön panelindeki SYNC ışığı sürekli yeşil yanıncaya kadar bekleyiniz. Bu ışık yeşil yanıyorsa ADSL hattınız oturmuş demektir. DATA ışığınız yeşil yanıp sönüyorsa internet bağlantınız sağlanmış demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder