12 Kasım 2010 Cuma

Zoom Adsl Modem Admin Giriş Şifresi Değiştirme

Çoğu kişi modem giriş şifresini değiştirmez, günümüzde üretilen nerdeyse her modemde firewall olmasına rağmen bir çok modemde bu özellik kapalı olduğu için dışardan erişim mümkün olmakta, eğer standart kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz bu sizin için büyük bir tehdit olabilir, şöyleki;
Eğer yetkisiz bir kullanıcı sizin IP adresinizi alarak o adresi Browserındaki adres satırına kopyalarsa sizin mmodeminize ait giriş ekranı gelir, yukardada bahsettiğim gibi eğer modeminizin default ( standart ) kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz, dünya genelinde standart olan bu bilgilerle sizin modeminize girebilir, kullanıcı adı ve şifrenizi görebilir, sizin ADSL hesabınızdan internet bağlantısı yapabilir, bağlantınızı kesebilir yada modeminizi tamamen kullanılmaz hale getirebilir, tüm bu sorunları yaşamamak adına modemlerle ilgili detaylı yazımı sizlerle paylaşıyorum :)

Browserı açarak  Adres Çubuğuna 10.0.0.2 yazıyoruz. küçük bir pencere karşılıyor. Penceredeki Kullanıcı adı Kısmına admin şifre kısmına zoomadsl yazıyoruz modem ayar penceresi açılıyor: bu user ve pass her modemde farklı olabilir, standart Firmwarede ki zoom adsl modemin kullanıcı adı ve şifresi bu şekildedir


Üst Kısımdan Gelişmiş Ayarlara Tıklıyoruz ve alttaki ekran geliyor:


Kullanıcı Konfigürasyonu Butonuna basıyoruz ve alltaki ekran geliyor:


Eylem(ler) Bölümünün Altındaki Küçük Kalem İşaretine Tıklıyoruz ve Bir Pop Up Pencere Açılıyor:

Eski Şifre Kısmına zoomadsl Yazıyoruz. Yeni Şifre Kısmınada istediğiniz şifreyi yazıyorsunuz ve Yeni girişi Doğrula Kısmınada aynısını yazıp Değişiklikleri Kaydet butonuna basıyorsunuz ve Kullanıcı Parolası Değiştirildi... mesajını alınca alltaki Kapat Butonuna Basıp Alltaki Ekrandan Ayarları Flash Diske Kaydet Butonuna Basıp İşimiz Bitiyor:


Artık Şifremiz Değişti. Bundan Sonra Modem Ayar Sayfasına girerken Kullanıcı Adı: admin Şifre: Yeni Belirlediğiniz Şifre yi Kullanarak Gireceksiniz. Şifreyi Unutursanız Modemin Arka Tarafındaki Küçük Deliğe Bir İğne veya benzeri birşey sokarak modemi resetleyip Ayarları sıfırlayabilirsiniz.

Bu işlem Sizin adsl kullanıcı adı ve şifrenizin güvenliği açısından hayati önem taşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder