30 Kasım 2010 Salı

FTP Şifremi Unuttum

Sıkca karşılaşılan bir başka sorunda FTP şifresinin unutulmasıdır. Bu gibi durumlarda yapılması gereken iki farklı yol vardır.

İlk olarak yapmanız gereken, Hosting kayıtları size aitse, zaten daha önceden FTP ve Panel bilgileriniz daha önceden Webalanı aldığınızda otomatik olarak e-posta adresinize gelmiştir, e-posta adresinize erişerek şifrenizi öğrenebilirsiniz. Eğer E-postaya artık giriş yapamıyorsanız yada sildiyseniz, yapmanız gereken Hosting firmasını arayarak, size iletilen gerekli güvenlik sorularını cevapladıktan sonra şifrenize ulaşmak olucaktır. Aynı bilgiler kullanıcı adınız içinde geçerli.

DeepFreeze Şifremi Unuttum

Deep freeze bilindiği üzere bilgisayarımızı herhangi bir virüs programı olmadan stabil şekilde kullanmamızı sağlar. Eğer ilk kurulumdaki parolayı tekrar girmek istediğinizde bir hata ile karşılaşırsanız yada artık bu parolayı hatırlamıyorsanız yapmanız gerek oldukca basit.

Lisanslı kullanıcıysanız teknik destek için support@faronics.com 'a mail atınız. Deneme sürümünü kullanıyorsanız. BIOS ' a girip saat ayarlarından sisteminizin saatini en az 60 gün geri alın ve bilgisayarı yeniden başlatın.
Daha sonra Deep Freeze 'i kaldırın ve Bios ayarlarınızı düzeltin. İşlemler bittikten sonra tekrardan Deepfreeze kurabilirsiniz.
Kolay gelsin :)

Aşağıdaki linkle tıklayın;


SMF Admin Şifremi Unuttum

Öncelikle forumunuzda yeni bir üelik oluşturun, Admin olarak bu hesabı belirleyeceğiz.
Daha sonra Panele giriş yapmanız gerekli ( plesk - cpanel ).
Giriş yaptıktan sonra hesap seçimi yapılır ve Veritabanları ( database ) ulaşılarak phpMyadmine erişilir.
Soldan kendi veritabanınızı seçin
Karşınıza tabloların olduğu bir liste çıkacak,smf_members tablosundaki satırın karşısındaki resimlerin üstüne gelin, göz atı bulun (resimlerin üstüne gelince açıklamaları çıkıyor).
Göz at a tıkladıktan sonra karşınıza üye listesi çıkacaktır, ordan yeni kayıt yaptığınız üyeyi bulup hemen solundaki kalem işaretine tıklayın.
Daha sonra karşınıza yeni bir sayfa gelecek.burda ID_GROUP u bulup karşısındaki boşluğa 1 yazıp kaydettikten sonra yeni bir admin hesabınız olacak.

Travian Şifremi Unuttum

Travian şifrenizi unuttuysanız eğer aşağıdaki adımları takip ederek yeni bir şifreye sahip olabilirsiniz.
Öncelikle Login sayfasında yanlış şifre girdiğmiizde çıkan "Şifremi Unuttum" linkine tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan yeni sayfada Oyuna kayıt olurken kullandığımız mail adresini girip onaylıyoruz.

Bu işlemler bittikten sonraki 1 kaç dakika içersinde şifreniz e-posta adresinize iletilicektir.

Wordpress Şifremi Admin Şifremi Unuttum

En çok kullanılan hazır script olan Wp de çoğumuzun başına gelir, şifremizi unuturuz yada çaldırırız. Bu gibi durumlarda yapılacak ilk şey WP admin hesabı oluştururken verdiğimiz E-Postaya şifremi unuttum kısmından yeni şifre göndermek olucaktır.

Eğer Mailiniz artık kullanılmıyorsa, çalındıysa, yada serverın email sunucusu ile alakalı sorunu varsa geriye yapacak tek bir şey kalıyor.

Öncelikle kullandığınız panele göre giriş yapıcaksınız (plesk - Cpanel )
Giriş yaptıktan sonra mevcut hesabı seçip Veritabanları bölümüne ulaşarak PhpMyadmini çalıştırarak mevcut tablolar arasında e-posta hesabını aratıp yeni bir e-postayı bu kısımdan belirtebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra yeni şifrenizi tekrar e-posta adresinize isteyek şifrenizi bu şekilde aktif edebilirsiniz.

25 Kasım 2010 Perşembe

Plesk Panel Şifremi Unuttum

Eğer Linux Plesk Panel şifresinizi unuttuysanız ve root yetkisi sizde ise;



Linux sunucunuza ssh ile bağlanıp aşağıdaki komut satırlarını sırası ile yazınız :
cd /usr/local/psa/admin/bin
export PSA_PASSWORD=’yenisifre’
echo $PSA_PASSWORD
./ch_admin_passwd
export PSA_PASSWORD=
cat /etc/psa/.psa.shadow 

Bu işlemleri yaparak sonuca varabilirsiniz, eğer sadece kullanıcı olarak işlem yapıyorsanız, bu durumda hosting firmanızı arayarak gerekli güvenlik bilgilerini verdikten sonra şifrenizi alabilirsiniz.

CPanel Şifremi Unuttum

Eğer CPanel şifrenizi unuttuysanız ve Root yetkisi sizde ise ( host yöneticisi iseniz ) root dizinininde bu işlemleri yapabilirsiniz.
1. yöntem  Plesk şifremi unuttum'dan şifrenizi sıfırlamayı deneyin.Email adresinize yeni şifre gidecektir
2. yöntem   Ssh root oldukdan sonra (( su - )) cat /etc/psa/.psa.shadow ile plesk şifresini değiştirebilirsiniz.

Root olmadığınız yani bir sunucuda sadece hizmet aldığınız noktalarda ise yapacağınız tek şey hosting firmasını arayarak gerekli bilgileri doğruladıktan sonra bu şekilde ulaşmak olacaktır.

Webmail Şifremi Unuttum

Eğer kendinize ait bir alan adı varsa, bu alana bağlı bir e-posta oluşturduysanız fakat artık bu şifreyi hatırlamıyorsanız yapmanız gereken işlemler şu şekilde olmalı.

Kullanılan Panel Plesk yada Cpanel ise, öncelikle panele erişmeniz gerekli, panele eriştikten sonra E-Posta hesapları kısmına gelerek, şifresini unuttuğunuz hesabınızı tıklayarak yeni şifre oluşturabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı İlaç Takip Şifremi Unuttum


Bu adrese eriştikten sonra gerekli bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girerek kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebilir, ayrıca ilk kez oluşturma işleminide yine bu sayfadan yapabilirsiniz. Girilecek bilgiler Sağlık Müdürlüğünde kayıtlı olan bilgilerle aynı olmak zorundadır. Eğer bu bilgileri doğru olarak hatırlamıyorsanız Sağlık Müd. Eczacılık Şubesinden bilgileri tekrar alabilirsiniz.

Metin2 Şifremi Unuttum

Şifrenizi tekrar alabilmek için sayfayı kontrol ediniz: Şifrenizi mi unuttunuz?

Bu sayfaya ulaştıktan sonra kullanıcı adı, kayıt esnasında verdiğiniz e-posta ve güvenlik kodunu girerek yeni şifrenizin mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

Badoo Şifremi Unuttum

Badoo Sosyal Platform şifrenizi unuttuysanız http://badoo.com/forgot/ öncelikle bu linki tıklyarak gerekli sayfaya ulaşmanız lazım.
Ardından Badoo kayıt esnasında verdiğiniz e-posta adresini ve ekrandaki doğrulama kodunu yazarak yeni şifre oluştur butonunu tıklayın.
Yeni şifrenize ait gereklink e-posta adresinize gönderilecektir, eğer posta kutunuzda gözükmüyorsa, spam junk mail kısmına göz atın. Maildeki linki tıklayarak gerekli adımları bitirebilirsiniz.

Garanti Bnakası İnternet Şifremi Unuttum

Garanti İnteraktif Şifrenizi unuttuysanız ya da bloke ettiyseniz, size uygun olan seçenek ile yeni şifrenizi hemen alıp işlemlerinizi istediğiniz yerden istediğiniz zaman gerçekleştirmeye devam edin.

İşlemleri yapmak için aşağıdaki linke gidin.
https://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/subesiz/internet_bankaciligi/ssl/sifremi_unuttum.page#calcContent=UID4689a90

Vodafone Şifremi Unuttum, Ne yapmalıyım ?

Vodafone internet işlemleri ve interaktif hizmetler alakalı şifrenizi Vodafone kurumsal sitesi üzerinden alabilirsiniz, Şifrenizi unutmanız halinde daha önceden belirlediğiniz gizli soru ve cevabınız ile işlem yapabilirsiniz.
Eğer gizli sorunuzu hatırlamıyorsanız sayfadaki alt kısımdan "gizli soru hatırlatma" bölümünden sorunuzu hatırlatabilirsiniz.
Buna rağmen hala giriş yapamıyorsanız eğer 444 0 542 Vodafone MH ulaşarak yeni şifre alabilirsiniz.

Kablosuz Ağ Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım ?

Günümüz teknolojisinde artık neredeyse tüm modem modelleri Wireless özelliğine sahip olarak geliyor, gelişen teknoloji ile Diz Üstü yani Laptop olarak adlandırılan ve Wi-fi bağlantıya sahip kişisel bilgisayar kullanımı arttı. Hali ile artık kablolu bağlantıdan çok kablosuz başlantı kullanılmaya başlandı.
Ancak çoğu kullanıcı için zaman zaman kabusa dönen Wi-Fi bağlantılarda oldukca fazla sıkıntı yaşanıyor.

Bu makalemizde kısa kısa Wi-Fi şifresinin neden PC tarafından kabul edilmediği, yada Wireless şifresini unutmanız halinde neler yapılacağına değineceğim.

Wireless şifrenizi unutmanız halinde;

Eğer modeminizin kablolu bağlantısı varsa ve elinizde PC yi kablo ile bağlayabiliyorsanız, PC ve modem bağlantısını kablo ile sağladıktan sonra, modeminizin Web arayüzüne erişerek işlem yapmanız gerekir, piyasada yüzlerce modem markası ve modeli olduğu için burda tek tek bu modemlere yer vermem imkansız, yöntemi söyledim, bundan sonraki kısımda modeme girerek Wireless şifresini değiştirmek artık size kalmış :) Ancak genel olarak şu şekilde olur;
Modeminizin 192 ile yada 10 ile başlayan Ip adresi olur. Bu IP adresine erişerek Kablosuz yada Güvenlik gibi bir bölüm varsa, bu bölümden wireless şifrenizi değiştirenilir yada görebilirsiniz.

2.olarak;


Yukardaki şartların geçerli olduğu, fakat kablo ile bağlayamamanız durumunda ise, izlenecek yol tamamen farklı olup, yapılacak işlemlerde sizin açınızdan biraz meşakatli olucak :)
Bu durumda ya kablo temin edip ilk işlemi yapıcaksınız yada kolları sıvayıp yazacaklarımı uygulayacaksınız :)

Öncelikle her modemde olduğu gibi sizinkinde de bir reset butonu bulunur, bazı modemlerde iğne ucu girebilecek boyutta bir delik şeklinde, bazı modemlerde ise küçük bir buton şeklindedir. 
Modeminizin bu düğme yada butonuna yaklaşık olarak 15-20 sn civarında basılı tutarak fabrika ayarlarına dönmeniz gerekir, modemin resetlendiğini, üzerindeki ADSL ışığını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Eğer ADSL ışığı yanıp sönmeye başladı ise yada tamamen söndü ise modem resetlenmiş demektir.

Bu noktadan sonra modem tekrar eski haline gelince, bilgisayarınızdan kablosuz ağları taratarak modeminizi bulup, şifresiz olarak bağlanmanız gerekiyor, eğer daha önceden modeminizin ismini değiştirmediyseniz (örn: Airties-RT 210) ve otomatik bağlantı yaptıysanız işler biraz daha karışıyor, böyle bir durumda PCdeki kablosuz ağ ayarlarını sıfırlamanız gerekmekte, bu işlem ise Ağ Bağlantılardan, Kablosuz Ağ özelliklerinden, Gelişmiş ayarlar sekmesine gelip tüm bağlantıları kaldırarak yapılmakta. Yada farklı bir yöntem izleyip Aygıt Yöneticisinden Kablosuz Ağ Bağdaştırıcısını kaldırarakda yapabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarı baştan başlatmanız gerekli.


Bu işlemleri yaptığınızı varsayarak devam ediyoruz.
Kablosuz ağa bağlandıktan sonra, yine ilk bölümde anlattığım gibi modemin arayüzüne erişerek Wireless şifresi belirlemeniz gerekiyor, tabi baştada belirttiğim gibi işin meşakatli olan kısmı ise, ADSL ayarlarınızı tekrar baştan yapılandırmanız gerektiği kısmı :)
Bununla ilgili olarak googledan yardım almanız gerekli, çünkü bu işlemlerin tamamını burda yazmam maalesef mümkün değil :)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, bazı modem arayüzleri Ip adresi ve user&pass bilgileri için http://www.fatihbural.com/tr/modemarayuz.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hotmail Şifre Değiştirme

Aslında çoğu kişi için kolay olan bir uygulama, belki bazıları bu yazıyı okurken içinden gülecekler ,ancak acemi kullanıcılar için oldukca zor olan bu işlemleri anlatmakta fayda var diye düşünüyorum, burda kısaca hotmail  şifre değiştirme işleminden bahsedeceğiz.

Öncelikle hotmail.com adresine girilir. Hesap bilgilerinizi girip oturum açtıktan sonra;
Açılan sayfada sağ üst kısımda Seçenekler bölümü tıklandıktan sonra, alta doğru açılan menüde Diğer Seçenekler sekmesi tıklanır.

Önümüze gelen yeni sayfada bir çok bilgi yer alıyor, bizim işlem yapacağımız yer ise sayfanın girişinde hemen gözümüze çarpan Hesabınızı yönetme bölümü. Bu bölümün hemen bir satır altındaki Hesap ayrıntıları (parola, diğer adlar, saat dilimi)   seçeneği tıklandıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelir.


Siyah kare içersine alınmış yerdeki, yani Parola kısmına karşılık gelen yerdeki  Değiştir linkine tıklanır.


Bu bölümde Eski parola yazan yazan kısma, eski parolanızı yazdıktan sonra, yeni parola ve yeni parola onaylama kutularına aynı şifreyi ( yeni belirleyeceğiniz şifre ) yazarak kaydet tuşuna basın ve artık yeni parolanız aktif, güle güle kullanın :)

Bilgisayar Açılış Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım ?


Zamanında, işletim sistemlerinin kullanıcı hesaplarına parola belirlenemediği dönemlerde sıklıkla kullanılırdı BIOS şifrelemek, artık günümüz teknolojisinden pekde ihtiyaç duyulmayan ve gereksiz görülen bir durum, kaldı ki güvenlik olarak zaten çok çok düşük seviyede bir şifreleme. Tabiki zamanında bu tür açıklar pekde bilinmediği için kimseye zararı dokunmazdı :)

BIOS için belirlenmiş şifrenin kaldırılması oldukca basittir, en kolay yöntem olarak BIOS pilini söküp 10-15 dakika bekledikten sonra tekrar takarak tüm BIOS bilgilerini fabrika ayarlarına döndürmüş olursunuz. Fazla kasmadan ve yormadan kolayca işinizi görebilirsiniz :)

12 Kasım 2010 Cuma

Geek Adsl Modem Şifre Değiştirme

Çoğu kişi modem giriş şifresini değiştirmez, günümüzde üretilen nerdeyse her modemde firewall olmasına rağmen bir çok modemde bu özellik kapalı olduğu için dışardan erişim mümkün olmakta, eğer standart kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz bu sizin için büyük bir tehdit olabilir, şöyleki;
Eğer yetkisiz bir kullanıcı sizin IP adresinizi alarak o adresi Browserındaki adres satırına kopyalarsa sizin mmodeminize ait giriş ekranı gelir, yukardada bahsettiğim gibi eğer modeminizin default ( standart ) kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz, dünya genelinde standart olan bu bilgilerle sizin modeminize girebilir, kullanıcı adı ve şifrenizi görebilir, sizin ADSL hesabınızdan internet bağlantısı yapabilir, bağlantınızı kesebilir yada modeminizi tamamen kullanılmaz hale getirebilir, tüm bu sorunları yaşamamak adına modemlerle ilgili detaylı yazımı sizlerle paylaşıyorum :)
Browserda 10.0.0.2 yazıyoruz
GeekADSL modemlerin için default ayar;
Kullanıcı Adı: admin
Şifre : geekadsl
yazıoyoruz tamama tıklıyoruz. aşağıdaki Geek ADSL yönetim paneli açılacak.

Geek ADSL yönetim panelinden gelişmiş kuruluma tıklıyoruz. aşağıdaki gelişmiş kurulum penceresi açılacak.


Gelişmiş Kurulum Penceresinde Sistem Ayarları Menüsü içerisindeki Şifre Değiştirme butonunu buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki şifre değiştirme menusü açılacak.


Kullanıcı Adınız kısmına kendi belirlediğiniz yeni kullanıcı adını yazın,
Aktif parolanız kısmına default ayar olan geekadsl yazın,
Yeni parolanız ve yeni parolanız tekrar bölümüne kendi belirlediğiniz yeni şifrenizi yazın ve gönder butonuna tıklayın, son olarak ayarları kaydet butonuna basın,

değişiklikleri kaydederek modeminizi yeniden başlatmak istiyormusunuz diye soracak Tamam deyin. modeminiz yeniden başlatılacak bu işlem 10 15 saniye kadar sürecek.

Başarılı yazısı çıktıktan sonra işlem tamam bundan sonra modeminize girerken yeni belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreyi kullanacaksınız.

Belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifresini unutursanız, modemin arkasında modem ayarlarını sıfırlamaya yarayan küçük bi delik var ince bi kürdan veya iğne ile orayı bastırırsanız modem ayarlarınız sıfırlanacaktır.

Modem şifresini değiştirmeniz bilgisayarınızın ve modeminizin güvenliği açısından önemlidir.

Datron Modem Admin Şifresi Değiştirme

Datron Modem Admin Şifresi Değiştirme

Çoğu kişi modem giriş şifresini değiştirmez, günümüzde üretilen nerdeyse her modemde firewall olmasına rağmen bir çok modemde bu özellik kapalı olduğu için dışardan erişim mümkün olmakta, eğer standart kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz bu sizin için büyük bir tehdit olabilir, şöyleki;
Eğer yetkisiz bir kullanıcı sizin IP adresinizi alarak o adresi Browserındaki adres satırına kopyalarsa sizin mmodeminize ait giriş ekranı gelir, yukardada bahsettiğim gibi eğer modeminizin default ( standart ) kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz, dünya genelinde standart olan bu bilgilerle sizin modeminize girebilir, kullanıcı adı ve şifrenizi görebilir, sizin ADSL hesabınızdan internet bağlantısı yapabilir, bağlantınızı kesebilir yada modeminizi tamamen kullanılmaz hale getirebilir, tüm bu sorunları yaşamamak adına modemlerle ilgili detaylı yazımı sizlerle paylaşıyorum :)

  • Browserı açıp modeme erişmek için 192.168.1.1 yazıp entere basıyoruz. Bu her firmwarede farklı olabilir
  • Gelen iletişim kutusuna  kullanıcı adı admin  Şifre de admin yazıyoruz ve tamam diyip giriyoruz..

  • Evet karşımıza modem ayarları sayfası geldi..
  • Açılan sayfadan Management kısmına geçip admin account bölümne girin..
  • Şimdi eski şifreyi girip allltaki kutuya yeni şifreyi girin tekrar girin apply butonun tıkladıktan sonra yeni şifremizi kullanabilirsiniz..

Zoom Adsl Modem Admin Giriş Şifresi Değiştirme

Çoğu kişi modem giriş şifresini değiştirmez, günümüzde üretilen nerdeyse her modemde firewall olmasına rağmen bir çok modemde bu özellik kapalı olduğu için dışardan erişim mümkün olmakta, eğer standart kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz bu sizin için büyük bir tehdit olabilir, şöyleki;
Eğer yetkisiz bir kullanıcı sizin IP adresinizi alarak o adresi Browserındaki adres satırına kopyalarsa sizin mmodeminize ait giriş ekranı gelir, yukardada bahsettiğim gibi eğer modeminizin default ( standart ) kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz, dünya genelinde standart olan bu bilgilerle sizin modeminize girebilir, kullanıcı adı ve şifrenizi görebilir, sizin ADSL hesabınızdan internet bağlantısı yapabilir, bağlantınızı kesebilir yada modeminizi tamamen kullanılmaz hale getirebilir, tüm bu sorunları yaşamamak adına modemlerle ilgili detaylı yazımı sizlerle paylaşıyorum :)

Browserı açarak  Adres Çubuğuna 10.0.0.2 yazıyoruz. küçük bir pencere karşılıyor. Penceredeki Kullanıcı adı Kısmına admin şifre kısmına zoomadsl yazıyoruz modem ayar penceresi açılıyor: bu user ve pass her modemde farklı olabilir, standart Firmwarede ki zoom adsl modemin kullanıcı adı ve şifresi bu şekildedir


Üst Kısımdan Gelişmiş Ayarlara Tıklıyoruz ve alttaki ekran geliyor:


Kullanıcı Konfigürasyonu Butonuna basıyoruz ve alltaki ekran geliyor:


Eylem(ler) Bölümünün Altındaki Küçük Kalem İşaretine Tıklıyoruz ve Bir Pop Up Pencere Açılıyor:

Eski Şifre Kısmına zoomadsl Yazıyoruz. Yeni Şifre Kısmınada istediğiniz şifreyi yazıyorsunuz ve Yeni girişi Doğrula Kısmınada aynısını yazıp Değişiklikleri Kaydet butonuna basıyorsunuz ve Kullanıcı Parolası Değiştirildi... mesajını alınca alltaki Kapat Butonuna Basıp Alltaki Ekrandan Ayarları Flash Diske Kaydet Butonuna Basıp İşimiz Bitiyor:


Artık Şifremiz Değişti. Bundan Sonra Modem Ayar Sayfasına girerken Kullanıcı Adı: admin Şifre: Yeni Belirlediğiniz Şifre yi Kullanarak Gireceksiniz. Şifreyi Unutursanız Modemin Arka Tarafındaki Küçük Deliğe Bir İğne veya benzeri birşey sokarak modemi resetleyip Ayarları sıfırlayabilirsiniz.

Bu işlem Sizin adsl kullanıcı adı ve şifrenizin güvenliği açısından hayati önem taşır.

Gmail Şifre Değiştirme

Google Şifre değiştirme yani Google Hesabınızın bağlı olduğu tüm Accountların şifresi aynı şekilde tutulmaktadır, Örneğin Gmail, Blogger, Buzz, FeedBurner, Analytics ve aklınıza gelen tüm Google hizmetlerinin şifresi aynıdır ve şifre değiştirmek için tek birinin şifresinin değişmesi yeterlidir.
Bu yazımızda Google Account Şifre Değiştirme işlemini detaylı şekilde anlatacağım.

Öncelikle Google Hesabına giriş yaparak işleme başlıyoruz. Eğer sayfanız ingilizce ise ilk etapda Google anasayfasından Go to Google Türkiye linkini tıklayarak Türkiye sayfasına erişiyoruz.

Daha sonra sağ üst köşedeki Oturum açın linkini tıklayarak giriş sayfasından Google hesap mailiniz yada google kullanıcı adınızla giriş yapın.
Daha sonra yine sağ üst köşede bulunan Ayarlar linkini tıklayarak ayarlar sayfasına gelin.
Açılan 2li menüde Google Hesabı Ayarları bölümüne gelerek tüm ayarların yapıldığı sayfaya gelin.
Önümüze aşağıdaki sayfa gelince, kare içersine alınan bölümden değiştirmek istediğiniz bilgi hangisi ise o linki tıklyarak gerekli sayfaya ulaşın.

Şifreyi değiştir linkini tıkladıktan sonra önünüze gelen mevcut sayfadan önce eski parolanızı yazıp, ardından yeni parolanızı yazarak şifre değiştirme işlemlerini tamamlayın.
İşte bukadar, kolay gelsin :)
Aşağıdaki Konularda İlginizi Çekebilir

Ösym Şifre Değiştirme

Şifre değişikliği için , nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile şahsen başvuru merkezlerine giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz. Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip , Aday İşlemleri Sistemini Kullanabilirsiniz.
Eğer daha önceden aldığınız şifreyi unuttuysanız yada ilk kez giriş yapacaksanız ÖSYM şifremi unuttum konusunu okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki Konularda İlginizi Çekebilir




Gizli Soru değiştirme

Bu başlıkta Hotmail, Msn, Live, Passport için kullandığınız hesaplar la ilgili gizli soru ve yanıtınızı nasıl değiştireceğinizi anlatacağım :)
Öncelikle hotmail.com adresine giderek oturum açmamız gerekiyor, oturum açtıktan sonra sağ üst köşede hesap adınızın yazdığı bir bölüm var, sağ en üst köşede. O kısmı tıkladıktan sonra açılan menüden, Hesap seçeneğini tıkladığımızda önümüze kişisel bilgilerimizin olduğu bölüm gelicek, aşağıdaki ekranda görebilirsiniz.

Parola sıfırlama bilgileri yazan yerin altında Soru kısmının tam karşısındaki Değiştir seçeneğini tıklayarak hem gizli yanıtınızı hemde gizli sorunuzu değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki Konularda İlginizi Çekebilir


9 Kasım 2010 Salı

Gizli Yanıt Değiştirme

Hotmail yada MSN iniz için gizli soru ve yanıtınızı nasıl değiştireceğinizi anlatacağım :)
Öncelikle hotmail.com adresine giderek oturum açmamız gerekiyor, oturum açtıktan sonra sağ üst köşede hesap adınızın yazdığı bir bölüm var, sağ en üst köşede. O kısmı tıkladıktan sonra açılan menüden, Hesap seçeneğini tıkladığımızda önümüze kişisel bilgilerimizin olduğu bölüm gelicek, aşağıdaki ekranda görebilirsiniz.

Parola sıfırlama bilgileri yazan yerin altında Soru kısmının tam karşısındaki Değiştir seçeneğini tıklayarak hem gizli yanıtınızı hemde gizli sorunuzu değiştirebilirsiniz.

Modemin Şifresini Unuttum


Çoğumuzun başına gelmiştir, modem şifreleri gibi basit şifreleri aklımızda pek tutmayız çünkü ihtiyacımızda olmaz :)

Adsl modemlerde şifreyi unuttuysanız ve muhakkak modemin içersine girerek bazı ayarlar yapmanız gerekiyorsa, tek alternatifiniz var oda modemi resetlemek.
Ütm adsl modemlerin arka kısmında küçük bir buton şeklinde yada iğne ucunun girebileceği genişlikte bir delik olur. Modemin tamamen resetlenme süresi yaklaşık 15 Sn bu düğmeye basılı tutmakla gerçekleşir. Deliğe yada butona 15 sn kesintisiz bastıktan sonra modemin üzerindeki DSL yada ADSL yazan ışığı kontrol ederek reset alıp almadığını anlayabilirsiniz. Modem üzerindeki söylediğim ışık yanıp sönüyorsa yada hiç yanmıyorsa resetleme başarılı olmuş demektir. Sonraki adımda modeme standart kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilirsiniz.
Eğer bu standart şifreleride bilmiyorsanız Googleda modem markasını yazarak internetden bilgi bulabilirsiniz.

Not: Modemi resetledikten sonra ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi modeme tekrar girmeniz gerekir, aksi taktirde bağlantı sağlayamazsınız. Adsl şifrenizi unuttuysanız, yine blogum üzerinden arama yaparak nasıl erişebileceğinizi öğrenebilirsiniz :)

Aşağıdaki Yazılarda İlgilinizi Çekebilir

Hotmail Şifremi Unuttum

İlk olarak bu adrese gidiyoruz, tıklayın 


E-posta adresiniz ve güvenlik kodunu girin
Önünüze gelen ekranda, resimdeki belirtilen yerleri doğru şekilde girin. Bilgileri girdikten sonra Devam tuşuna basarak sonraki adıma geçiyoruz.

Sonraki adımda yaşadığımız probleme göre işlem yapacağız, eğer MSN hesabınıza kayıtlı parola ile girebiliyorsanız ve mail hesabınızı kişisel bilgisayarınızda açabiliyorsanız .


Resimdeki seçeneği seçerek devam edin

  • Kendinize bir parola sıfırlama e-posta iletisi gönderin seçeneğini tıklyarak işleme devam etmemiz gerekiyor.

    Bu ekranda ise son adıma doğru yaklaşmış olduk, İleti Gönder butonuna basarak son adıma geçiyoruz.
Son aşamada, Bitti butonunu tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz. Daha sonrasında ise MSN deki kayıtlı parolamız ile MSN oturum açıyoruz ve Posta kutusunu tıklayarak Mail adresimize giriyoruz.
Mail hesabımıza girdikten sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir E-Posta geldiğini görüyoruz.




Gelen maili tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi ekran geliyor




Linki tıklayarak parola sıfırlama sayfasına geliyoruz.



Bu bölümde paola sıfırlama isteğinde bulunduğumuz, ilk işlem yaptığımız mail adresimizi yazıyoruz (resimdeki mail benimkidir, siz kendi postanızı yazın) ve Devam diyoruz.




Bu bölümde Mail adresiniz ve MSN inizin için ortak kullandığınız yeni bir parola belirliyorsunuz, Parola Güvenlik Seviyesine özen göstererek, harf ve rakamlardan oluşan, ama unutmayacağınız yeni bir parola belirleyerek her iki kısmada yazıyoruz ve Devam diyoruz.
Eğer şifreniz için sürekli yenileme isterseniz Parola Son Kullanma Tarihini işaretleyerek 72 günde bir yeni parola için hatırlatma alabilirsiniz, ama gereksiz :)

 Bu bölüm önemli, önünüze gelen bu yeni ekranda parolanızı tamamen unutmanız halinde alternatif bir e-posta adresi belirleyebilirsiniz, yani bu ne anlama geliyor dediğinizi duyar gibiyim, burda belirleyeceğiniz diğer e posta adresi sizin güvenceniz olucaktır, parolanızı tekrar unutmanız halinde yada şifrenizin başkaları tarafından kırılması durumunda, buraya yazacağınız alternatif başka bir e-posta adresine parola sıfırlama isteği göndererek yeniden işlem yapabilirsiniz. Bu bölümü geçtikten sonra devam yada boş geçmek için Atla butonuna basarak devam ediyoruz.





Ta taaaam, işlemler bitti, bu kısımda Bitti seçeniğini tıklayarak tüm işlemlere son vermiş ve yeni bir parolaya sahip olmuş oluyorsunuz. "Hesabınızı koruma hakkında daha fazla bilgi edinin" seçeneğini tıklayarak, mail adresinizi nasıl daha güvenli hale getirebileceğiniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yazımızın devamında, şifrenizi tamamen unutmanız halinde yapacaklarınızla ilgili bilgi vereceğim, eğer MSN de kayıtlı parola kullanmıyorsanız ve uzun süredir girmediğiniz mail adresinizin şifresini hatırlamıyorsanız, anlatacağım yolla  bununda üstesinden gelebilirsiniz.

Burda önemli bir açıklama yapalım, eğer Güvenlik Sorunuzun yanıtını hatırlamıyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok, çünkü cevabı bilmeden hiçbir şey yapamıyoruz.

Öncelikle hotmail.com adresine giderek, Parolanızı unuttunuz mu? seçeneğini tıklıyoruz yada doğrudan https://account.live.com/password/reset bu adresi tıklayarak işlem yapacağımız bölüme geliyoruz.

Önümüze gelen sayfada Parolamı unuttum seçeneğini işaretledikten sonra altda çıkan Parolanızı sıfırlayın linkine tıklayarak yeni sayfaya geçiyoruz.

Yeni gelen sayfada işlem yapacağımız mail adresimizi yazdıktan sonra alt kısımdaki güvenlik kodunu girerek ileri diyoruz.

 


Bu ekranda, Güvenlik Sorusu seçeneğini işaretliyoruz ve önümüze güvenlik sorusu ekranı geliyor. Gelen ekranda Gizli sorunuzun yanıtı yazdıkdan sonra İleri diyerek sonraki adıma geçiyoruz ve parola ekranı geliyor.

Yukardaki resimlerdeki gibi parola ekranında güvenli bir parola belirleyerek İleri diyoruz ve tüm işlemler tamamlanmış olarak sonuca varıyoruz :)

Unutmadan söyleyelim, Mail adreslerinizin ayarlarındaki Cep Telefonu, Alternatif mail adresi ve güvenlik sorusu çok önemli can alıcı noktalardır, bir gün şifrenizi unutacağınız ihtimalini düşünerek muhakkak bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girin.

Aşağıdaki Yazılarda İlgilinizi Çekebilir